Επιτυχίες που συνεχίζονται

Ενημέρωση
Μαθητών - Γονέων
Οδηγός Μηχανογραφικού 2016
Ηλεκτρονική Τάξη eEpi

Όνομα χρήστη

 Κωδικός
 

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

    

Σε σύνδεση:

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 48 επισκέπτες και κανένα μέλος

 

ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ

 

Οι Κτηνίατροι απασχολούνται με τα ζώα κάθε μέρα. Η Κτηνιατρική είναι το ιδανικό επάγγελμα για όσους επιθυμούν να σπουδάσουν την συγκεκριμένη επιστήμη, αλλά πολύ περισσότερο αγαπούν και θέλουν να βοηθήσουν τα άρρωστα ή τραυματισμένα ζώα.

Οι σπουδές Κτηνιατρικής αποτελούν μια ειδικότητα που αναφέρεται στη διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη των ασθενειών των ζώων αλλά και στην υγειονομική περίθαλψή τους, συμπεριλαμβανομένων των άγριων και κατοικίδιων ζώων.

Η Κτηνιατρική, ως επιστήμη, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε αρχαία Αιγυπτιακά κείμενα που αναφέρονται σε ’νοσοκομεία ζώων’.

Οι φοιτητές Κτηνιατρικής μαθαίνουν τις ανάγκες των ζώων, εμβαθύνουν στις καταστάσεις καλής υγείας των ζώων, μαθαίνουν τις διαδικασίες διάγνωσης και θεραπείας ασθενειών και διαταραχών των ζώων και είναι πρόθυμοι να εκπαιδεύσουν τους ιδιοκτήτες των ζώων σχετικά με την αντιμετώπιση ορισμένων ασθενειών των ζώων.

Τα ζώα τυγχάνουν Ιατρικής, Οδοντιατρικής και χειρουργικής αντιμετώπισης. Οι χειρουργικές επεμβάσεις περιλαμβάνουν τις αντικαταστάσεις ισχίου ή και την αφαίρεση καταράκτη.

Οι Κτηνίατροι, επιπρόσθετα, παρέχουν τις εξειδικευμένες γνώσεις τους με σκοπό να βοηθήσουν στην υγειονομική πρόληψη αλλά και στην υγιεινή των τροφίμων για να αποφευχθεί η εξάπλωση νόσων που προέρχονται από τα ζώα.

Η Κτηνιατρική, ως Ιατρική επιστήμη, αποτελεί ειδικότητα με την μεγαλύτερη ανάπτυξη. Το μέλλον φαίνεται αρκετά αισιόδοξο για τους Κτηνιάτρους. Στις περισσότερες χώρες, η ζήτηση για Κτηνιάτρους αυξάνεται, όπως π.χ. στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Κτηνίατροι εργάζονται σε κρατικούς οργανισμούς, σε ιδιωτικά κέντρα περίθαλψης και θεραπείας ζώων ή μπορούν να ανοίξουν το δικό τους ιδιωτικό ιατρείο ζώων.

Οι σπουδές Κτηνιατρικής περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, τα μαθήματα της Κτηνιατρικής Φαρμακευτικής, της Μικροβιολογίας, της Ανατομίας, της Φυσιολογίας, της Βιοχημείας, της Γενετικής, της Ανοσολογίας, της Βιολογίας των ζώων και της Διατροφής των ζώων.

Τμήμα Κτηνιατρικής - Σχολή Επιστημών Υγείας ΑΠΘ

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τμήμα Κτηνιατρικής

Κτηνιατρική - Σπουδές στο Εξωτερικό