Επιτυχίες που συνεχίζονται

Ενημέρωση
Μαθητών - Γονέων
Οδηγός Μηχανογραφικού 2016
Ηλεκτρονική Τάξη eEpi

Όνομα χρήστη

 Κωδικός
 

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Σε σύνδεση:

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 56 επισκέπτες και κανένα μέλος

Οι Σχολές και τα Τμήματα των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ καθώς και οι Στρατιωτικές και άλλες Σχολές είναι ταξινομημένες ανάλογα με το γνωστικό τους αντικείμενο σε πέντε Eπιστημονικά Πεδία.
Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα πέντε Επιστημονικά Πεδία, και οι σχετικές με το Πεδίο Ομάδες Προσανατολισμού.
Υπάρχουν πέντε συνδυασμοί, δηλαδή πέντε Επιστημονικά Πεδία Εξειδίκευσης.
 Για να αυξήσει τις επιλογές του και να δηλώσει Τμήματα από δύο Επιστημονικά Πεδία ένας υποψήφιος μπορεί εκτός από τα τρία υποχρεωτικά μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχει επιλέξει, να εξεταστεί σε ένα πέμπτο μάθημα.

Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα

2015 ola mazi
 
Οι υποψήφιοι εξετάζονται πανελλαδικά σε τέσσερα ή πέντε μαθήματα και για την εισαγωγή στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ λαμβάνονται υπόψιν:
  • οι τέσσερις βαθμοί τους στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα
Στον υπολογισμό των μορίων, δύο από τα 4 ή 5 Πανελλαδικά Εξεταζόμενα Μαθήματα ορίζονται ως μαθήματα βαρύτητας για κάθε επιστημονικό πεδίοθα συμμετέχουν με αυξημένους συντελεστές. Έτσι το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνει ο υποψήφιος διαφέρει ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο που θα επιλέξει.
 Οι συντελεστές βαρύτητας για κάθε πεδίο μπορείτε να τους δείτε επιλέγοντας εδώ.
Όπως γίνεται και στο ισχύον σύστημα, η επιλογή των επιτυχόντων σε κάθε Τμήμα γίνεται κατά φθίνουσα σειρά μορίων, μέχρι τη συμπλήρωση του προκαθορισμένου αριθμού θέσεων του Τμήματος.