Επιτυχίες που συνεχίζονται

Ενημέρωση
Μαθητών - Γονέων
Οδηγός Μηχανογραφικού 2016
Ηλεκτρονική Τάξη eEpi

Όνομα χρήστη

 Κωδικός
 

Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Σε σύνδεση:

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 56 επισκέπτες και κανένα μέλος

Η Α΄ Λυκείου είναι πολύ σημαντική τάξη. Στην ύλη της περιέχονται θεμελιώδεις γνώσεις στα βασικά μαθήματα.
Ταυτόχρονα, όμως, η περίοδος της Α΄Λυκείου εκτός από κρίσιμη είναι και δύσκολη αφού επιβαρύνεται και με πολλές ακόμα δραστηριότητες (ξένες γλώσσες κλπ.).
Έτσι, η σπουδαιότητα της τάξης συχνά υποβαθμίζεται και χάνεται ο εκπαιδευτικός της στόχος.
 

Νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Α΄Λυκείου

a lykeioΗ Α΄Λυκείου είναι μια τάξη γενικής παιδείας όπου δίνεται βαρύτητα στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Με την αναδιάρθωση των μαθημάτων προκύπτουν τρία νέα ενιαία μαθήματα:
  • η "Ελληνική Γλώσσα", που περιλαμβάνει την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τη Νέα Ελληνική Γλώσσα και τη Νεοελληνική Λογοτεχνία,
  • το μάθημα "Φυσικές Επιστήμες", που περιλαμβάνει τους κλάδους της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας,
  • τα "Μαθηματικά", που περιλαμβάνουν την Άλγεβρα και τη Γεωμετρία.
 

Το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας:

A LYKEIO SOLIKO PROGRAMMA

  
* Η ερευνητική εργασία είναι ομαδική, γίνεται ανά τετράμηνο, αξιολογείται αυτόνομα και ο βαθμός θα προσμετράται ισότιμα με τους βαθμούς των υπόλοιπων μαθημάτων. Το θέμα της εργασίας θα αντλείται από τις θεματικές ενότητες: Ανθρωπιστικές & Κοινωνικές Επιστήμες, Τέχνη & Πολιτισμός, Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες & Τεχνολογία, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη ή θα συνδυάζει κάποιες από αυτές.
 

Αξιολόγηση – Βαθμολογία & Προαγωγή στη Β΄Λυκείου.

Στο τέλος της Α΄Λυκείου, οι μαθητές εξετάζονται γραπτά (σε όλα τα μαθήματα εκτός από την Ερευνητική Εργασία & τη Φυσική Αγωγή). Οι εξετάσεις διεξάγονται ενδοσχολικά.
  • Ο μέσος όρος της βαθμολογίας των δύο τετραμήνων αποτελεί τον προφορικό βαθμό για κάθε μάθημα.
  • O ετήσιος βαθμός για κάθε μάθημα υπολογίζεται ως μέσος όρος του προφορικού βαθμού και του βαθμού της τελικής γραπτής εξέτασης (με προσέγγιση δεκάτου).
  • Για την Ερευνητική Εργασία και τη Φυσική Αγωγή, υπολογίζεται μόνο ο προφορικός βαθμός.
 
Απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή στη Β΄Λυκείου είναι ο  Βαθμός Προαγωγής μεγαλύτερος ή ίσος του εννέα και μισό (9,5).
 
Να σημειωθεί ότι η βαθμολογία της Α΄ Λυκείου δε θα συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
 
 
Στη Γ΄ Λυκείου οι ομάδες προσανατολισμού γίνονται τρεις και οδηγούν σε Πέντε Επιστημονικά Πεδία Εξειδίκευσης.
 

Νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα Γ΄Λυκείου

a lykeio
Στη Γ΄ Λυκείου και στην αρχή της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές επιλέγουν μια από τις τρεις Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού και ένα μόνο Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης, που περιλαμβάνει Σχολές και Τμήματα για τα οποία μπορούν να είναι υποψήφιοι μέσω των Εισαγωγικών Εξετάσεων.
Το εβδομαδιαίο αναλυτικό πρόγραμμα στη Γ΄ Λυκείου περιλαμβάνει δέκα πέντε διδακτικές ώρες σε μαθήματα Γενικής Παιδείας και δέκα πέντε ώρες στα Μαθήματα Προσανατολισμού.
 

Το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας:

2015 Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 

Αξιολόγηση – Βαθμολογία & Προαγωγή από  Γ΄Λυκείου.

Με το νέο εκπαιδευτικό σύστημα οι Πανελλήνιες Εισαγωγικές Εξετάσεις διενεργούνται σε πανελλήνιο επίπεδο μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο. Οι μαθητές εξετάζονται πρώτα ενδοσχολικά σε όλα τα μαθήματα, παίρνουν το απολυτήριο του Λυκείου και στη συνέχεια συμμετέχουν σε Πανελλήνιες Εισαγωγικές Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
 
Στο τέλος της Γ΄Λυκείου, οι μαθητές εξετάζονται γραπτά (σε όλα τα μαθήματα εκτός από την τη Φυσική Αγωγή).
Ο μέσος όρος της βαθμολογίας των δύο τετραμήνων αποτελεί τον προφορικό βαθμό για κάθε μάθημα.
  • O ετήσιος βαθμός για κάθε μάθημα υπολογίζεται ως μέσος όρος του προφορικού βαθμού και του βαθμού της τελικής γραπτής εξέτασης (με προσέγγιση δεκάτου).
  • Για τη Φυσική Αγωγή, υπολογίζεται μόνο ο προφορικός βαθμός.